Vőfélyek

A vőfély szolgáltatásról:
A lakodalomban az ifjú pár számára rendkívül fontos, hogy ne csak nekik, hanem a meghívott vendégeknek is feledhetetlen maradjon az este, érezzék jól magukat, kellemes emlékekkel távozzanak.
Sajnos sok fiatal pár nem tudja igazán elengedni magát ilyenkor, a szórakozás örömét csökkenti az, hogy folyamatosan vendégeik kedvében szeretnének járni.
Ezt a terhet veszi le az ifjú pár válláról a hagyományok szerint a vőfély, aki mint házigazda vesz részt az esküvőn, ellátva az ezzel kapcsolatos teendőket.
Később a szokások változásával, a visszafogott, szolidabb esküvők megjelenésével kialakult egy új szerepkör is: a ceremóniamesteré, illetve a moderátoré.
Nagyobb esküvők alkalmával, vagy amikor a pár szeretné, hogy az esküvő zavartalan menetére vigyázzon a vőfélyen kívül még egy profi szervező csapat, akkor ajánljuk a szervezőt.

Bemutatás

-lakodalmas vőfély: Az eredeti, hagyományokat képviselő, rigmusokban verselő, népviseletben (bőrcsizma, buggyos nadrág, hímzett ing és mellény, tollas kalap, vőfélyszalagos bot) fellépő személy, aki irányítja a szolgáltatókat, versekbe foglalva informálja a násznépet, játékokkal mulattatja az időt, fokozza a hangulatot.
már maga a megjelenése is kitűnik a násznépből, ezzel vonzva a figyelmet, hirdetve, hogy egy profit kért fel a pár a nagy nap levezénylésére.
Bármely más nyelven ezt a stílust képviselni nehéz, nem is ajánlatos, mert azt az autentikus virtust nem lehet a neki megfelelő csattanókkal átadni.

-városi vőfély: visszafogottabb stílust képvisel, mint a lakodalmas vőfély, mind hagyományokat mind a verseket illetően, valamint öltözéke kevésbé rusztikus, öltönyben is képviseli a szakmát. Szintén irányítja a szolgáltatókat, kevesebb verset mond, koordinálja a násznépet, modernebb játékokat is játszat.
A több nyelvűség a versek miatt is is megfontolandó, de már könnyebben átadható.

Ajánlatkérés:

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Tárgy

  Amit keresek

  vőfélyceremóniamestermoderátorszertartásvezetőegyéb

  Esküvő dátuma

  Egyéb kérdés