Ceremóniamesterek

 

A Ceremóniamesteri szolgáltatásról

-lakodalmas ceremóniamester: Az elsők még a vőfélyektől tanulták a szakmát, a fortélyokat, hagyományokat. Ezért azokat alkalmazzák az esküvőkön (lánykikérés, tányértörés, fátyolbontás . . .), viszont nem verssel, nem rigmussal konferálnak, hanem közvetlen, baráti stílusban koordinálják a násznépet. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az ifjú párosra, anélkül, hogy ők legyenek a középpontba, és ezt fűszerezik a hagyományok színességével. Irányítják a szolgáltatókat, informálják a násznépet, játékokkal fokozzák a hangulatot. Leggyakrabban öltönyben szerepelnek és annak lazább változatában (zakó nélkül, farmer-ing páros)
Az ifjú páros által megálmodott dresszkódot is szívesen viselik, hogy még bensőségesebb szerepkörben tűnjenek fel.
Nemzetközi esküvők legkedveltebb formája, mert tükrözi a Magyar szokásokat, ugyanakkor teljes mértékben átadható a hangulat szinte minden nyelven.

-modern ceremóniamester: Jelenlétük a partik és a bulik nélkülözhetetlenen kelléke.
Stílusuk közvetlen, baráti, ugyanakkor határozott, hogy irányíthassák a szolgáltatókat, terelgessék a násznépet. Versek és rigmusok nélkül vezénylik az estét, nem elevenítenek fel hagyományokat. Igazi barátként képviselik az ifjú páros elképzeléseit.
Alap öltözékük az öltöny, de a szmoking vagy a frakk viselete is gyakori.
Az ifjú páros által megálmodott dresszkódhoz is készséggel alkalmazkodnak, ezzel is emelve az est fényét.
Laza stílusa miatt könnyedén képviseltethető több nyelven.